Enter Text

VIDEO

Lederen af Fangekoret, Louise Adrian,

Lederen af Vridsløselilles Fangekor, Louise Adrian,

modtog Spil Dansk Dagens Ildsjælspris 2008, fordi hun gennem sit arbejde viser, at musik er en kraft, der kan ændre folks liv. Ildsjælsprisen gives til en person, som har arbejdet engageret og uselvisk for det danske musikliv og dansk musik.  En af de indsatte, der har indstillet Louise Adrian til prisen, skriver, ”Hun ene og alene fraholder mig ved sin brænden for fangekoret fra at begå ny kriminalitet, og det er ikke lykkes Direktoratet for Kriminalforsorgen i otte år. Jeg frygter den dag, jeg ikke kan være en del af Fangekoret mere”.


Fangekoret

Fangekoret fra Vridsløselille  Statsfængsel har sunget hver eneste søndag i fængselskirken  med Louise Adrian siden 1994.  I 2004 kastede de sig ud i at lave en CD med forskellige danske kunstnere. Projektet fik megen medie-omtale og derefter blev der efterspørgsel efter Fangekoret også på den anden side af tremmerne.  Direktoratet for Kriminalforsorgen lavede særlige udgangsregler for korsangere i 2005 og siden da har Fangekoret sunget rundt i hele Danmark.     

Koret vokser hele tiden og nye får mulighed for at komme med ud og synge, når de begynder deres udgangsforløb. Desuden fortsætter de prøveløsladte efter endt afsoning. Koret vokser hele tiden og nye får mulighed for at komme med ud og synge, når de begynder deres udgangsforløb. Desuden fortsætter mange prøveløsladte efter endt afsoning. Louise fortsætter kor -aktiviteterne i andre fængsler efter at Vridsløselille Statsfængsel er lukket.